~MIJAUZ~

Bland barnsaker, musik, skräckfilm och träning!

Dag 1 - Presentera mig själv.

Kategori: Vardagen

Happ. Då ska man väl ta och skriva lite om sig själv då, är det okej om jag kopierar mitt CV tillsammans med mitt personliga brev? Haha! Näe, skojade bara.

Hrm.
Ja, då kör vi AA-möte stil istället.
"Hej det är jag som är Mija..."
"HEJ MIJA" - *AA-medlemmarnas monotona, gemensamma hälsning*

Nej men nu får jag fasiken ge mig.

Hej. Det är jag som är Mija. Jag har andats luft på jorden i 26 år, om cirkus 4 månader så är jag 27 år.
Är uppvuxen i Märsta och bodde där i hela 25 år innan jag drog upp rötterna och flyttade till Kista, Akalla, med min Sambo. Min precious sambo även titulerad fästman. <3
Vi bor i ett hus som har två våningar och bastu och två gigantiska uteplatser. Älskar mitt hem!

Jag jobbar som receptionist på Ellströms Trafikskola i Märsta och älskar mitt jobb, jag uppskattar kundkontakten och det viktigaste av allt är att jag får känna mig viktig, än så länge är detta bara ett vikariat men min chef är så imponerad över hur mycket jag gjort/gör för företaget att han vill fastanställa mig till våren.

Jag är totalt insnöad på skräckfilm (men jag är livrädd för zombies) och skräcklitteratur. Kan se, läsa, diskutera, drömma om, tänka på, älska skräckfilm/litteratur i flera timmar!
Jag kan få gåshud (bra sådan) av en riktigt jobbig psykologisk skräckfilm där man sitter som på nålar och gnyr lite för att man är så rädd. Det är underbart!

Jag är även helt sjukt besatt av musik. Jag kan seriöst inte leva utan musik, visst kan jag uppskatta tystnaden ibland men har hellre på musik i bakgrunden. Älskar rock, hårdrock, metal och klassisk musik. Finns inget så underbart som att sitta i bilen och bara dundra på något bra rockband så hela bilen skakar. :D

Har två katter som jag älskar som att de vore mina barn, pratar bebisspråk med mina små älsklingar och hela dagen blir gjord när mina kissekottar möter en vid dörren efter en tung dag på jobbet. Folk tycker jag är lite knäpp, på snudden till crazy cat lady, men mina missar är skitviktiga för mig!

Hmm. Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Kan ju beskriva mig med lite random ord som en slutfinish.
Glad, positiv, social, pratkvarn, temperamentsfull, finne, kramgo, känslig, ambitiös och komplicerad. Ja. Det är jag.Säg hej till publiken! :D


Något jag missat, hojta till så får jag väl lägga till en edit! :)

Över och ut!


EDIT: På Puffens begäran så får jag väl tillägga att jag gick en IT/data linje med inriktning samhäll på gymnasiet, sen har jag gått en 2 årig barnskötarutbildning på Komvux efter det för jag trodde att jag skulle leva lycklig i resten av mitt liv som barnskötare. Det blev 5 år i den branschen, sen fick jag diskbråck och tänka om. Pluggade bokföring på distans och blev ekonomiassistent. Så ja. På den vägen är det. :)
Och Puffis, vafan, kommer aldrig bli av med den där virveln i pannan, eller alla andra virvlar i skallen för den delen heller. ;)

Bloggtrend?

Kategori: Vardagen

Jag har nu susat runt på olika bloggar och möts av denna lista där man ska skriva om ett särskilt ämne för varje dag. Är det något man kanske ska haka på? Värsta trenden? Orkar man? Hinner man?
Jag vet inte men eftersom jag oftast skriver om så jäkla tråkiga saker så kanske detta livar upp bloggen lite.

Listan ser ut såhär:

Dag 01 – Presentera mig själv

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag. (Det här är en perfekt måltid enligt mig.)

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick (ett ögonblick jag aldrig glömmer)

Dag 09 – Min tro (min tro/min livsstil)

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag (det här tänkte jag på idag)

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? (Detta tycker jag är snyggt/bekvämt)

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick (en traumatisk upplevelse)

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick (hur vill jag att mitt liv ska se ut?)


Vissa grejer kan jag tycka är extremt tråkiga, så jag kanske t.o.m ändrar ämnet lite, funtar faktiskt på att göra det på direkten. De ämnen jag anser tråkiga kommer jag sätta en parentes intill och göra mitt eget ämne. Det blir lite mer Mija-modelliserat så. :P

EDIT: Sådär, nu har jag fixat listan efter mitt behag. :P

Jäkla hysteri.

Kategori: Vardagen

Fasiken, det här med julklappar blir svårare och svårare varje år.
Grejen är den att jag vill inte köpa en massa onödigt krams bara för att, jag vill ha uttänkta, användbara och personliga julklappar till de jag ska köpa till.
Detta innebär mycket planering och fundering. I år är det skitsvårt, har långt ifrån uttänkta julklappar till alla.
Vissa har jag börjat smida planer om vad jag ska köpa till dom. Men med vissa står det bara helt still.

Det är en jäkla hysteri med julklapparna. Folk försöker bräcka varann med att köpa så otroligt mycket, så otroligt onödigt och så otroligt opersonligt. Dyrt ska det vara också.

Varför då undrar jag?
Varför måste en dyr sak vara bättre än en billig?
Har du mer användning för en jävla disktrasa så köper jag en disktrasa åt dig istället för att punga ut skitmycket pengar på någon jävla alarmklocka med gryningsljus som du aldrig kommer använda.
Så tänker jag iallafall, jag tänker handla klapparna med hjärtat och hjärnan. Det ska betyda något, det kan vara något som är litet men ändå något som behövs.

Jag märker själv hur stressad jag blir över detta shoppande, eller, jag har inte ens börjat med shoppandet. Men det stressar mig att man helt enkelt måste handla. Det är ju så viktigt.
Näe, den här julen tänker jag fan satsa på att handla det mesta via nätet. Bekvämt, roligt och jag slipper armbåga mig fram i butikerna.

Någon måtta får det ju vara.